#НеСеЗаблуждавайте  Дезинформацията не е друга гледна точка! Твърдението, че България няма реална

...
#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга гледна точка!
Твърдението, че България няма реална
Коментари Харесай

Техника за манипулация: „България дава на ЕС повече, отколкото получава“

#НеСеЗаблуждавайте 
Дезинформацията не е друга позиция!

Твърдението, че България няма действителна изгода от участието си в Европейски Съюз и внася в европейския бюджет повече, в сравнение с получава, е една от най-често употребяваните техники за манипулиране на обществото у нас.

Въпреки че публични данни по тематиката има и те са налични за всеки, пропагандни медии, съмнителни уеб сайтове и даже обществени персони не престават да популяризират дезинформация и да натрупат кликове и дивиденти посредством изявления, в които се твърди, че откогато България е член на Европейски Съюз, нещата не се развиват добре, страната обеднява и загубите надвишават изгодите. 

Какво демонстрира инспекцията на обстоятелствата вижте във видеото
______________
То е част от акцията, осъществена в партньорство на Европейска комисия с Factcheck Bulgaria и чиято цел е да покаже по какъв начин работи дезинформацията и за какво е значимо да я разпознаваме. Кампанията се осъществя в подтекста на „ Българска коалиция против дезинформацията “ #BGvsDisinfo, която събира дружно представители на европейски и интернационалните институции, български държавни ведомства, медии, проверители на обстоятелства и неправителствени организации, които сплотяват старания за противопоставяне на дезинформацията, която се популяризира в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР